Clubmatch 2005 | Inventarisatie 2007 | Clubdag 2008 | Inventarisatie 2009 |

Inventarisatie 2009


Clubdag 2008


Inventarisatie 2007


Clubkampioensmatch 2005

   

Verslag Clubmatch 2005

De voorspelling zag er goed uit. Met een avond daarvoor nog heftige hoosbuien zou het weer op Hemelvaartsdag 5 mei 2005 een van de betere dagen van die week worden. De buitenlocatie was Manege “De Fruithof” te Heteren die feestelijk aangekleed werd door sponsor Eukanuba. De Gos d’Atura Català club en het Pyreneese Herdershondclub hadden hun kampioenschapsclubmatch op programma staan. En voor de Pyreneese Berghond werd de jaarlijkse Jonge Honden- en Veteranendag georganiseerd. Het begon vorig jaar met een gezamenlijke samenwerking tussen het Pyreneese Herdertje en de Pyreneese Berghond. Dit jaar had een ander Pyrenees ras, de Gos d’Atura zich bij de 2 clubs aangesloten. Later die dag werden ook 2 Mastin de los Pireneos gepresenteerd. Opvallend was dat door de samenwerking van de rasverenigingen en de grootte van het evenement een extra groot aantal bezoekers kwamen. Veel van deze bezoekers waren kijkers en mensen die zich oriënteerden op de aanschaf van een rashond. Alle drie de rasverenigingen kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Foto Ilona van der Post

Door de Pyreneese Herdershond club (PHC) was de heer Marcel Procureur uit Frankrijk uitgenodigd om te komen keuren. Hij had voor die dag een record aantal inschrijvingen. 52 Pyreneese Herdertjes poil long en 3 Pyreneese Herdertjes fase rase. De heer Procureur gaf de Clubwinnaar titel aan Kamp. Mirabelle de l’Oustaou de Padel van R.G.A. Rooding. Tevens won zij het CAC en werd BOB. Bij de fase rase won de teef Kamp. Lindetrack Bella Donna van D. van Bree het CAC en zij werd tevens BOB.

De Gos d’Atura Català Club Nederland (GACCN) had mevrouw Isabel Gomis-Muller uit Spanje als keurmeester. Ook zij hadden een record aantal inschrijvingen. 40 honden waarvan 7 puppies en 3 veteranen.

Aan de reu Calls de Fogars de Montclus van M. Vervaecke gaf mevrouw Gomis het CAC,
BOB en de Clubwinnaar titel.

Voor de Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond (NVLPH) die dit jaar 25 jaar bestaat was het een Jonge Honden- en Veteranendag met in totaal 34 inschrijvingen voor de Nederlandse keurmeester Renie Stradmann. Zij vond d’Esprit Shanay la Joie Blanche van K. Scholten-Elfferich een van de meest veelbelovende jonge teven die zij tevens Beste Pyreneese Berghond van die dag heeft gemaakt.

Meer informatie over de uitslagen kunt u lezen op www.nvlph.nl voor de Pyreneese Berghond, www.pyreneeseherder.nl voor het Pyreneese Herdershond en www.gosdatura.nl voor de Gos d’Atura Català.